På Kalkugnstorp har vi liten besättning gutefår (eller hornfår, hånnlambi
på gotländska), vilket är en lantras med ursprungliga egenskaper.
Gutelammen går utomhus med tackorna och betar hela säsongen vilket
ger ett gräsbeteskött rikt på omega 3. De får inget kraftfoder.
Våra får är genbanksanslutna via GutefårAkademin och är MV-fria.
Från och med 2020 är våra marker och våra får ekologiskt certifierade.
PRIS 2022 (slaktvikt)
- halvt lamm 180 kr/kg
traditionell styckning - helt lamm 170 kr/kg
traditionell styckning, traditionell styckning med färs eller grillstyckning
Slaktvikten brukar vara ca 18-23 kg.
Prisexempel halvt lamm 10 kg 1800 kr
Prisexempel helt lamm 20 kg 3400 kr
ALTERNATIV – se bilder på respektive styckning i länkarna nedan
finstyckning/traditionell styckning (ej färs)
Beställning av finstyckning/traditionell styckning (ej färs) gäller helt eller halvt lamm.
finstyckning/traditionell styckning med färs (färs mals av hals, slaksida samt lägg)
Beställning av finstyckning/traditionell styckning med färs är möjlig vid bokning av ett helt lamm.
grillstyckning (allt skivat + färs)
Beställning av grillstyckning är möjlig vid bokning av ett helt lamm.
Om du beställer ett helt lamm kan du beställa sadel istället för kotletter
(gäller både traditionell och grillstyckning).
Vill du köpa helfall och stycka själv? Kontakta oss för prisuppgift.
Köttet styckas och delarna vacuumförpackas och märks på slakteriet, lådorna hämtas här på Kalkugnstorp direkt efter att vi har hämtat dem.
I år är utlämningen uppdelad på två tillfällen: 14/10 och 28/10.
Vill du beställa en köttlåda med gutelamm inför 2022 års slakt?
Skicka ett mail till lou@kalkugnstorp.se.
Bokningen är bindande och bokningsavgiften på 500 kronor dras av
från priset när du hämtar köttlådan.
Betala antingen via swish 070-447 53 94 (Lou Norén) eller via bg 429-7206.
Uppge namn, mailadress, telefonnummer samt styckningsalternativ
och om du vill ha helt eller halvt lamm (halvt lamm gäller endast traditionell styckning utan färs).