Köttlådor

Våra linderödsgrisar som är drygt ett år kommer att gå till slakt i augusti.
Köttet styckas i klassiska detaljer som levereras i konsumentvänliga
vacuumförpackningar.

1/4 gris väger ca 17 kg, 1/2 ca 35 kg, med reservation för att vikten kan
vara både högre och lägre.
Svålen är kvar och det finns möjlighet att välja lite mer specialstyckning
såsom exempelvis större skinka och grisfötter när du beställer 1/2 gris.
Priset 150 kronor/kg avser vikten på köttet som ligger i lådan.

Bindande beställning via mail till mats@kalkugnstorp.se.
Bokningsavgiften 500 kronor sätts in på swish eller bg, mer detaljer kring det
samt mer exakta uppgifter kring utlämningen kommer via mail. Om du har
frågor går det också att skriva ett mail till Mats eller ringa 070-576 17 04.

På Kalkugnstorp har vi liten besättning gutefår (eller hornfår, hånnlambi
på gotländska), vilket är en lantras med ursprungliga egenskaper.
Gutelammen går utomhus med tackorna och betar hela säsongen vilket
ger ett gräsbeteskött rikt på omega 3. De får inget kraftfoder.
Våra får är genbanksanslutna via GutefårAkademin och är MV-fria.

PRIS

  • halvt lamm kostar 175 kr/kg
  • helt lamm 165 kr/kg.

Slaktvikten brukar vara ca 18-23 kg.

Prisexempel halvt lamm 10 kg 1750 kr
Prisexempel helt lamm 20 kg 3300 kr

ALTERNATIV
finstyckning/traditionell styckning (ej färs)
grillstyckning (allt skivat + färs).
Beställning av grillstyckning gäller under förutsättning att båda halvorna
blir bokade (i annat fall blir det traditionell styckning).

Om du beställer ett helt lamm kan du beställa sadel istället för kotletter.
Om du beställer ett helt lamm kan du även välja grovstyckning i 8 delar
utan vacuumförpackning, då är priset 155 kr/kg.
Vill du köpa helfall och stycka själv? Kontakta oss för prisuppgift.

Köttet styckas enligt önskemål, delarna vacuumförpackas och lådorna
hämtas här på Kalkugnstorp direkt efter att vi har hämtat dem på slakteriet,
vilket 2018 blir

  • fredagen den 14/9 kl 16-18 (beräknad tid, ev ändring meddelas via mail)
  • fredagen den 28/9 kl 16-18 (beräknad tid, ev ändring meddelas via mail)
  • fredagen den 12/10 kl 16-18 (beräknad tid, ev ändring meddelas via mail)

Vill du beställa en köttlåda inför 2018 års slakt?
Skicka ett mail till lou@kalkugnstorp.se.
Bokningen är bindande och bokningsavgiften på 500 kronor dras av
från priset när du hämtar köttlådan.
Betala antingen via swish 070-447 53 94 (Lou Norén) eller via bg 429-7206.
Uppge namn, mailadress, telefonnummer samt styckningsalternativ
och om du vill ha helt eller halvt lamm.